Links naar interessante pagina's.

Links

 

AVM in de hersenen

Op deze website vindt u informatie over een Arterio Veneuze Malformatie (AVM) in de hersenen, de behandelingen en mogelijke gevolgen van een AVM.

 

Edwin van der Sar Foundation

 

 

Realiseert en ondersteunt (sport-) en beweegprojecten voor mensen met Hersenletsel in Nederland.

Flashback

 

 

Muziektheaterproducties door cliënten van RMC Groot Klimmendaal met NAH over hun persoonlijke ervaringen.

Headway - the brain injury association

 

Engelstalige site - Headway is de UK-brede liefdadigheidsinstelling die werkt om het leven te verbeteren na hersenletsel.

Hersenletsel.nl

 

 

Vereniging van en voor mensen die door hersenletsel zijn getroffen en hun naasten.

Hersenletsel uitleg

 

 

 

 

 

Informatieve website met laagdrempelige info over hersenletsel en alle mogelijke gevolgen. Streven naar dat de mens met hersenletsel, maar ook zijn familie, vrienden en clubs makkelijker de weg vindt in hersenletsel-land voor hulp, voor hulpmiddelen, lotgenotencontacten, begeleiding, publicaties en gedeelde ervaringstips.

HersenletselNet Overijssel

HersenletselNet Overijssel heeft tot doel het bewerkstelligen van een betere coördinatie, samenwerking en afstemming van activiteiten, regionaal en subregionaal, tussen betrokken voorzieningen en hulpverleners, die een rol vervullen in de behandeling van én zorg voor mensen met verworven hersenletsel /NAH.

 

Hersenstichting

Richt zich op alle aspecten van de hersenen.

 

Hersenz

Hersenz is een samenwerkingsverband van twaalf zorgorganisaties. Hersenz biedt behandelingen waarin mensen met hersenletsel en hun naasten leren leven met de gevolgen van dit hersenletsel. Het resultaat is dat ze zelfstandiger gaan functioneren en dat de zorglast voor mantelzorgers afneemt.

 

InteraktContour

Levert gespecialiseerde zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel.

 

Kennisplein gehandicaptensector NAH

NAH wordt nog steeds niet altijd herkend. Het signaleren van NAH is complex door de diversiteit van de gevolgen en vanwege het feit dat deze zich vaak pas na verloop van tijd manifesteren. Om goede ondersteuning te bieden aan mensen met NAH is kennis over oorzaken en gevolgen een voorwaarde. De kennis en tools op het Kennisplein kunnen daarbij helpen.

 

Klimmendaal revalidatiespecialisten

 

Revalideren met NAH bij Klimmendaal.
Meet me at the gym

Sportprogramma op maat voor mensen met hersenletsel.

 

Migraine Again

MirgraineAgain.com is een engelstalige website voor en door patiënten. Ze werken samen met de toonaangevende migraine- en hoofdpijndeskundigen en specialisten van de American Headache Society en International Headache Society. Zo bieden zij betrouwbare gezondheidsinformatie die medisch is beoordeeld en op bewijs is gebaseerd.

 

Professionals in NAH

Organisatie voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun omgeving.

 

Project Overprikkeling

Op deze site wordt duidelijk uitgelegd wat de chronische en invaliderende maar niet-zichtbare gevolgen zijn van overprikkeling bij hersenletsel. Deze website is onderdeel van Hersenletsel-uitleg.

 

Stichting Onbeperkt Genieten

Stichting Onbeperkt Genieten zet zich in voor prikkelarme cultuuractiviteiten. Ze stimuleren de cultuursector, adviseren culturele instellingen en trainen medewerkers om bezoekers een prikkelarme culturele ervaring te geven.

 

Weerhandig

Webwinkel met handige en stijlvolle hulpmiddelen.

 

We helpen hersenletsel

Als een naaste hersenletsel heeft opgelopen, staat je wereld even stil. Tegelijkertijd moeten er 101 dingen geregeld worden. En gaat het dagelijks leven 'gewoon' door. We helpen je graag op weg. Want zorgen voor een naaste hoef je niet alleen te doen.

 

Werken met hersenletsel

Op deze site vindt u meer informatie over hersenletsel, rechten en plichten, aanpassingen en andere relevante informatie. De website is vooral bedoeld als wegwijzer.

 

Zozijn | NAH Op Pad

Eerste organisatie in Nederland die zich volledig richtte op de ondersteuning van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

 

 

 

 

Lotgenoten - blogs en websites

 

Annelief & leed

Welkom op mijn persoonlijke blog!! Ik ben Anne-Lie. Op dit blog deel ik mijn lief en leed. Met andere woorden; bijna alles wat mij bezig houdt en heeft gehouden de afgelopen jaren. Ik heb NAH. Maar ondanks de diagnose, blijf ik de uitdaging aangaan om elke dag weer een stukje van mijn grens te verleggen.Via mijn blog hoop ik mensen te inspireren, te motiveren, maar natuurlijk ook gewoon te amuseren.

 

CVA patiënt

Op 21 april 2012 begon de wereld heel hard te draaien, ten gevolge van een CVA (beroerte). In dit blog schrijft Annemieke Lenselink over haar persoonlijke ervaringen als CVA patiënt in Nederland.

 

Finding a new normal

"Al is er maar een iemand die dit leest en die iets meer begrip krijgt voor iemand in zijn omgeving die ook hersenletsel heeft of als het maar een sprankje hoop geeft aan iemand die zich net heeft gerealiseerd dat hij of zij hersenletsel heeft, dan is dit blog het meer dan waard geweest!"

 

Evie liep als gevolg van een verkeersongeval niet-aangeboren hersenletsel op waardoor in een ogenblik haar leven veranderde. Met dit blog wil zij meer bekendheid geven aan hersenletsel en de gevolgen daarvan.

 

Happy, hip en... hersenletsel

Ik ben Suzanne van der Ende. Ik heb NAH, Niet Aangeboren Hersenletsel. Hoe dat is, wat ik voel, wat ‘hersenletsel’ betekent ga ik hier proberen uit te leggen. Omdat niemand het ziet, maar het er wel is.

 

Herzenspinsels

Weblog van Jeannette, die na een herseninfarct in 2007 nu fulltime levensgenieter is. Met haar weblog wil ze mensen positief inspireren, stimuleren, motiveren en soms als je het nodig hebt: adviseren.

 

HierNAH

Met deze site willen José, Erika en hun kinderen iedereen een kijkje laten nemen in het leven van één van de vele gezinnen die te maken hebben met de gevolgen - zichtbaar en onzichtbaar - van niet aangeboren hersenletsel (NAH).

 

Ik ben Ilana

'Bibberende vingers, trillende benen want dit is misschien wel het spannendste wat ik ooit heb gedaan. Toch heb ik besloten dit stukje van mezelf met iedereen te delen. Dit stukje ‘ziektebeeld’ niet meer voor mezelf en degenen die dicht bij mij staan te houden, maar jullie wat meer inzicht te geven in de wereld van ‘niet-aangeboren hersenletsel’.'
 

Lilian Wolthuis - In eigen hand

Hoe ga je om met het feit, dat je maar één hand tot je beschikking hebt, in combinatie met de zorg voor kinderen? Hoe verdeel je je energie? Zijn er babyartikelen, die op éénhandigen zijn afgesteld? Allemaal vragen, waar Lilian antwoorden op zocht. Lilian is inmiddels moeder van drie kinderen en zij heeft haar ervaringen beschreven en uiteindelijk is dit het handboek `In eigen hand` geworden.

 

Lis Leeft!

Lis heeft nah, door middel van persoonlijke adviezen en herkenbare verhalen hoopt zij andere (jonge) nah-ers hier te kunnen inspireren en motiveren.

 

Love your life

Het persoonlijke blog van Kesty waarin zij haar zoektocht naar een nieuwe balans met NAH laat zien. En een gezicht probeer te geven aan het leven met de onzichtbare restverschijnselen van NAH. Om uiteindelijk meer kennis en begrip te krijgen in de wereld om ons heen. Maar deze blog gaat ook vooral over al het andere in haar leven. Zij is namelijk zoveel meer dan haar NAH! Het gaat over het genieten van het leven, van de kleine dingen die ertoe doen, de dromen, de issues en wonders van everyday. Herkenbaar voor velen.

 

Mammanah

Blog over mama zijn met NAH.

 

Maria wandelt

Een blog over mijn wandelingen en mijn leven met NAH.

 

Marloes van Zoelen

Marloes van Zoelen blogt over de lichtpuntjes in haar leven en maakt kleurrijke, driedimensionale schilderijen.

 

NAHdenken en NAH doen

Jong, ambitieus en leven met NAH. Of een soort van jong, een soort van ambitieus en leven met NAH.

 

NAHderbekeken

NAH beschreven door een ervaringsdeskundige.

 

NAHgerechten

Mylèn heeft hersenletsel. Op haar blog NAHgerechten deelt ze haar stapsgewijs uitgeschreven recepten. Regelmatig deelt ze hier haar nieuwe gerechten.

 

NAHkieke

Marieke werd tijdens haar werk als politieagent zwaar mishandeld waarbij ze hersenletsel opliep. Door een paar klappen op haar hoofd veranderde haar leven voorgoed. Omdat ze merkt dat veel mensen niet begrijpen wat hersenletsel inhoudt, is Marieke dit blog begonnen.

 

NAHkunst

Juan Gonzalez was na een hersenbloeding in december 2014 tot weinig meer in staat. De gehele rechterkant van zijn lichaam is verlamd of aangedaan. Tijdens zijn revalidatie heeft hij zich toegelegd op het schilderen. Hij schildert vrij intuïtief en voornamelijk met een spatel. Hij houdt van felle kleuren, abstractie en meerdere lagen. Op zijn website kun je zijn schitterende schilderwerken en kaarten bekijken én bestellen.

 

NAH Verborgen Kopzorgen

Jet van Swieten probeert in dit blog antwoord te vinden op de vele vragen die zijn ontstaan na het hersenletsel van haar partner.
 

Petra Boolman

Auteur en ervaringsdeskundige.

 

Prettig verstoord brein

Arnie Craninckx blogt over het leven met Niet Aangeboren Hersenletsel. Hierbij wil zij laten zien dat het gewone, niet altijd meer vanzelfsprekend is. In oktober 2016 kwam haar boek 'Prettig verstoord brein' uit.

 

Ragna Ja

Schrijft over haar leven met hersenletsel, over haar dagelijks leven, haar gefreubel, geknok, waar zij trots op is, haar Lief en haar hond.

 

Rosie-M

Dit is Rosie-M after the crash.

 

Ruwaard

Ariena Ruwaard moest na een virale encefalitis noodgedwongen haar leven aanpassen. Hier deelt ze haar verhalen en haar unieke kunstwerken van drijfhout. In 2015 kwam haar boek ‘Imperfect verklaard’ uit.

 

Siemon Vroom

Eigenaar van weerhandig.nl en ervaringsdeskundige.

 

Yüksel's ervaring

Op het blog van Yüksel vind je praktische info over wat je zoal tegen komt als je NAH oploopt. Frustratie over incorrecte informatie mbt tot NAH is haar drijfveer. Als je al genoeg aan je hoofd hebt(letterlijk) is het vinden van juiste informatie juist zo van belang! Daarnaast zal ze af en toe ook over iets persoonlijks bloggen.

 

Yv's chaos

Geïnspireerd geraakt door anderen is Yvonne gaan bloggen over haar leven met NAH. Want hoe meer mensen zien wat de impact van een NAH is, hoe beter, toch?

 

Netgemak Internetbureau