06 augustus 2015

Afstraffen

 

Nee, deze blog gaat niet over de wedstrijd Ajax - Rapid Wien van afgelopen dinsdag. Deze blog gaat over mijn gevoel telkens afgestraft te worden.

 

Ik heb het over het feit dat, hoe zorgvuldig ik mijn niet-dagelijkse activiteiten ook uitkies en voorbereid, ik er elke keer flink voor betaal met een aanslag op mijn fysieke en mentale gesteldheid. Enorme hoofdpijnen, extreme vermoeidheid, overgeven en een nog korter lontje dan gewoonlijk. Vaak heb ik dagen last van de naweeën.

 

Natuurlijk, ik weet dat de oorzaak in mijn hersenletsel ligt, dat ik daardoor zo gemakkelijk overprikkeld raak en mijn hoofd overbelast. Maar ik kan er maar niet aan wennen. Wennen aan het feit dat ik het voor mijn hoofd bijna nooit goed kan doen. Wennen dat alle activiteiten afgewogen moet worden. Activiteiten als een hapje eten in de stad, terrasje pakken of gewoon thuis bijkletsen met vrienden. Ook activiteiten zoals sporten, verjaardagsbezoek, een stuk fietsen of naar het theater zijn niet meer vanzelfsprekend.

 

Graag willen en je eigen grenzen niet meer kunnen (h)erkennen is geen gelukkige combinatie. Als ik tijdens een bezoekje aan vrienden na een tijdje onduidelijk begin te praten, alsof ik al de hele avond aan het doorhalen ben, is dat voor lief een teken om te zorgen dat ik thuis kom. Ik heb het zelf niet eens in de gaten, ik geniet van het moment. Terwijl de gevolgen van zo’n gezellig avondje een door alcohol verzoorzaakte kater met gemak in de schaduw zet.


Altijd maar weer die afweging of de activiteit de ‘afstraffing’ waard is. En dat kost ook weer energie. Want ik wil zo graag, ik wil zo graag een ‘gewoon’ leven leiden.

 

 

 

Reageren op deze pagina

 

J Ger van den Hurk - 13 mrt 2018
leer het woord afstraffing eerst af en verander het in 'gevolgen' klinkt en voelt minder negatief, zou al een goed begin kunnen zijn in acceptatie

 

Herman Hettinga - 07 aug 2015
Misschien is de therapie Hersenz iets voor je.
Heb net de eerste sessie gehad: hoe ga je om met de verandering. Gaat over het accepteren van je CVA, stuk bewustwording en stelt een aantal doelen waar je aan wilt werken. Naast de therapie in groepsverband 2 keer per week 2 uur komt ook nog een therapeut bij je thuis om alles door te spreken en hoe het gaat. Vond het in het begin vooral zwaar en emotioneel maar heel nuttig. Heb zelf een enorme overschatting wat ik nog zou kunnen, alles duurt veel langer maar moet wel na anderhalf twee uur rust momenten inlassen omdat ik anders te veel overprikkeld raak, erg moe, emotioneel, onrustig, steeds sneller ga praten en de controle over me zelf kwijt raak.

De volgende sessie die ik in september t/m december ga volgen is: hoe ga je beter om met je energie. Voor mij zeker zeer nuttig!!

Als je googeld op HERSENZ kom je hier info over tegen ook waar het bij jou in de beurt wordt gegeven.
Veel succes en sterkte!!

 

greet - 07 aug 2015
Kijk dit heb ik nu ook dacht bij mezelf dat ik niet goed wijs was en dat ik gewoon lui ben. Maar dat is dus niet zo. Door de hoofdpijn ben ik zo moe daarna maar wil als deze weer even weg is lekker de tijd inhalen die ik mis heb gelopen. Fout gaat niet goed komen deze hoofd pijn komt gezellig weer om de hoek kijken en zorgt dat ik nog meer last heb van de hoofdpijn en dan komt er nog ven een zenuw knelling langs kan ik even niks meer en het beweging van mijn lichaam doet het voor een poosje niet meer . En zeker na een dagje lekker weg geweest te zijn kan ik het helemaal bezuren ik ben niet voor uit te krijgen . Zit helemaal vast.

 

jolanda beijerink - 07 aug 2015
lieve meid,ja ik denk ook en voel met je mee,een gewoon leven leiden is altijd maar weer opstaan en af wachten wat de dag brengt,je word er zo door gestraft het is allemaal zo on eerlijk vooral omdat de mensen je van de buiten kant zien en het van binnen er erg aan toe gaat,liefssssss

 


 
 

Meld je hier aan om op de hoogte te blijven

 
Netgemak Internetbureau