19 oktober 2015

Onvoorwaardelijk

 

on·voor·waar·de·lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1 zonder voorwaarden, zonder beperking


Vandaag is een bijzondere dag, vandaag zijn we twintig jaar samen. Vandaag is het ook tien jaar geleden dat we de woorden 'ja, ik wil' naar elkaar uitspraken. Een dag om te vieren.

 

De eerste keer dat ik je zag kan ik me nog altijd goed herinneren. Een toevallige ontmoeting op de gang bij het practicumlokaal van mijn opleiding. Er was chemie tussen ons, ondanks mijn witte labjas, veiligheidsbril en jouw blokjesbeugel. Na een paar weken om elkaar heen hangen, aftasten, vrienden worden en verliefd zijn deelden we onze eerste kus op 19 oktober 1995. Het bleek de start van iets geweldigs.

 

Twintig jaar later is die klik tussen ons er nog steeds, ook al zijn onze beide levens enorm veranderd. Het meisje waar je verliefd op werd is er niet meer. Iedereen verandert in de loop der jaren maar mijn hersenletsel veranderde mij van de een op de andere dag.

 

We hadden het alleen niet direct door. Naast de enorme schrik waren we eigenlijk alleen maar blij dat de restverschijnselen miniem leken. We bleven positief en hoopvol, ondanks dat er nog twee risicovolle operaties zouden volgen. Nadat de afwijking in mijn hoofd met succes was verwijderd en de neurochirurg mij gezond verklaarde dachten we dat we er waren. Dat we verder konden waar we gebleven waren. Niets bleek minder waar.

 

Mijn wereld stond op zijn kop. Geluid, beeld en licht kwamen op me af als een wervelwind. Ik was moe, prikkelbaar en angstig. En de altijd aanwezige hoofdpijn deed ook een flinke duit in het zakje. En daardoor stond jouw wereld ook op zijn kop. Ik ben me daar niet altijd bewust van geweest. En dat vind ik erg. Het besef dat het voor jou ook zwaar en heftig is geweest is er nu wel degelijk. Daarom ben ik des te blijer dat we nog steeds samen zijn.

 

Dat jij me ondanks mijn korte lontje of rare gedrag de moeite waard vond en nog steeds vindt. Mijn angst dat je dat vanuit een soort schuldgevoel deed heb je de grond ingeboord met opmerkingen als "Ik ben geen liefdadigheidsinstelling". Er gaat geen dag voorbij zonder dat je me laat weten dat je van me houdt. Jij bent mijn rots, mijn basis. Je geeft me liefde, kracht, ruimte en vertrouwen. En die liefde is wederzijds. Onvoorwaardelijk ...

 

Reageren op deze pagina

 


 
 

Meld je hier aan om op de hoogte te blijven

 
Netgemak Internetbureau