31 december 2015

Jaarwisseling

 

Begin oktober begon de ellende qua vuurwerk voor ons al. Bijna elke avond was het raak met een of meerdere harde knallen. Soms zo hard dat de ruiten bijna uit de sponningen trilden. Naarmate we meer richting eind december gingen, nam bij mij de agressiviteit richting de onbekende vandalen toe. Ik wenste ze vuurwerkbommen met extreem korte lontjes en de verschrikkelijkste verwondingen toe. Zo ben ik normaal helemaal niet maar elke avond je het apelazerus schrikken doet kennelijk wat met je.

 

Vuurwerkvrije bungalowparken tijdens de jaarwisseling waren tegen die tijd al volgeboekt of onbetaalbaar. Ik overwoog om de jaarwisseling in de auto op een parkeerplaats bij een natuurgebied door te brengen. Niet gezellig maar waarschijnlijk wel vuurwerkvrij. Een noodoplossing maar iets beters was er niet. Tot we het geweldige aanbod van P en I kregen om het vuurwerk te ontvluchten door oud en nieuw bij hen in Zweden door te brengen. Op de plek waar we een heerlijke zomervakantie hadden doorgebracht.

 

Toch kon ik door al het gedoe met de gemeente vanwege de WMO geen beslissing nemen. Mijn hoofd zat gewoonweg vol. Hoe kon ik over een paar dagen weg nadenken als het stopzetten van mijn begeleiding ineens waarheid dreigt te worden. 's Avonds als de knallen de ramen weer deden trillen was ik in staat om de verantwoordelijke(n) de hersens in te slaan, maar de beslissing nemen om wel of niet te gaan, ho maar.

 

Totdat lief de knoop doorhakte. Hij kon het niet langer aanzien. Hij zat liever met mij met een kort lontje in Zweden dan in Nederland zonder lontje. Het feit dat er voor de kerst, over de staat van mijn begeleiding, vanuit de gemeente geen duidelijkheid zou komen maakte het voor mij wat makkelijker om er mee akkoord te gaan. Nu zo vlak voor het eind van het jaar ben ik zo blij met de beslissing van lief. Geen vuurwerk hier in de omgeving en gewoon al veel minder prikkels in het dagelijkse leven. Genieten van lieve mensen om mij heen en van de prachtige natuur. Wat voelt dit goed.

 

Lieve P en I, bedankt voor jullie geweldige aanbod, begrip en warmte. Lieve lief, bedankt voor het doorhakken van de knoop. Ik zou met niemand anders 2016 in willen gaan.

 

 

Reageren op deze pagina

 

Ivar - 31 dec 2015
Mooi geschreven, en graag gedaan ... Al het beste voor 2016

 


 
 

Meld je hier aan om op de hoogte te blijven

 
Netgemak Internetbureau